Σίδερο

Χρόνος διαβασματός: < 1 λεπτό

Ο σίδηρος είναι ένα βασικό μέταλλο που αποτελεί συστατικό της αιμοσφαιρίνης, το οποίο με τη σειρά του βοηθά τα ερυθροκύτταρα να μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα. Οι φυσικές πηγές σιδήρου περιλαμβάνουν το συκώτι, το κρέας, τα όσπρια, τα ολικής αλέσεως, τα αποξηραμένα φρούτα, τα ενισχυμένα δημητριακά και τα πιο σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Αν και η έλλειψη σιδήρου είναι σπάνια, η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία σε ανεπάρκεια σιδήρου. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, δυσκολία στην αναπνοή, χλωμό δέρμα και αίσθημα παλμών στην καρδιά. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, εμβοές, αίσθημα φαγούρας, πληγή της γλώσσας, απώλεια μαλλιών, κατανάλωση μη φαγητών και σύνδρομο ανήσυχων ποδιών.

Εάν πιστεύετε ότι ενδέχεται να έχετε αναιμία λόγω ανεπάρκειας σιδήρου, θα πρέπει να δείτε τον επαγγελματία υγείας σας, ο οποίος πιθανώς θα εκτελέσει εξέταση αίματος για να σας διαγνώσει. Μπορεί να συστήσουν συμπληρώματα για εσάς και εάν ναι, είναι σημαντικό να τηρείτε τη συνιστώμενη δόση, ώστε η περίσσεια σιδήρου να είναι εξίσου επικίνδυνη.

Αφήστε μια απάντηση

Κυρίως μενού

Προτιμήσεις

  • Νόμισμα
  • Γλώσσα
  • Χώρα παράδοσης
  • Τιμές
    Δείξτε τιμές με ή χωρίς αποστολή για να σας βοηθήσουμε να συγκρίνετε μας με άλλους παγκόσμιους ιστότοπους και αγορές. Διαβάστε περισσότερα για μας σελίδα τιμολόγησης.
Κυρίως μενού

Διεθνείς τοποθεσίες