Βιταμίνη C

Χρόνος διαβασματός: < 1 λεπτό

Ως μία από τις πιο γνωστές και αναγνωρισμένες βιταμίνες, η βιταμίνη C είναι ένα ευέλικτο θρεπτικό συστατικό με περισσότερα από ίσως αναμενόμενα οφέλη για την υγεία. Η βιταμίνη C λειτουργεί σε όλο το σώμα, καθώς ενισχύει την ανοσία, βοηθά στη μείωση των περιόδων ασθένειας, μειώνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος και επιταχύνει την επούλωση τραυμάτων.

Η βιταμίνη C υποστηρίζει επίσης την ανάπτυξη των οστών, τη διατήρηση υγιών δοντιών και συνδέσμων, βοηθά στην απορρόφηση των οστών σίδερο και την παραγωγή ορισμένων νευροδιαβιβαστών και ορμονών επινεφριδίων.

Η βιταμίνη C είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, που σημαίνει ότι αποθηκεύεται μόνο στο σώμα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πριν εκδιωχθεί ως ούρα. Ωστόσο, σε αυτή την κατάσταση, η βιταμίνη C λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση των βλαβών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, ειδικά σε εκείνες τις περιοχές που είναι κυρίως στο νερό. όπως το εσωτερικό των κυττάρων.

Ενώ δεν παράγεται από το σώμα, μια υγιεινή διατροφή είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης C με πολλά φρούτα και λαχανικά με άφθονο εφοδιασμό. Πόσο καθορίζεται από το πώς παρασκευάζεται το φαγητό, καθώς η βιταμίνη C μπορεί να μειωθεί στα επεξεργασμένα τρόφιμα και στη μαγειρική. Η διατήρηση καλών επιπέδων βιταμίνης C μακροπρόθεσμα έχει δείξει σε πολλές μελέτες ότι η βιταμίνη C μπορεί να δράσει στην πρόληψη του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων, του καταρράκτη και να μειώσει τα συμπτώματα του άσθματος.

Αφήστε μια απάντηση

Κυρίως μενού

Προτιμήσεις

  • Νόμισμα
  • Γλώσσα
  • Χώρα παράδοσης
  • Τιμές
    Δείξτε τιμές με ή χωρίς αποστολή για να σας βοηθήσουμε να συγκρίνετε μας με άλλους παγκόσμιους ιστότοπους και αγορές. Διαβάστε περισσότερα για μας σελίδα τιμολόγησης.
Κυρίως μενού

Διεθνείς τοποθεσίες