11 καλύτερες συμβουλές για το Self-Care για το μυαλό και το σώμα

Χρόνος διαβασματός: 9 λεπτά
11 καλύτερες συμβουλές για το Self-Care για το μυαλό και το σώμα

Είναι εύκολο να αφήσετε την αυτο-φροντίδα να γλιστρήσει μέσα από τις ρωγμές και να βάλει τις δικές μας ανάγκες στον καυστήρα πλάτης μέσα σε πολυάριθμα χρονοδιαγράμματα και ευθύνες. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές ξεχνάμε ό, τι οι ανάγκες αυτές είναι στην πρώτη θέση επειδή είμαστε τόσο απασχολημένοι! Αλλά η βιασύνη με τις μέρες μας χωρίς να συντονίζουμε τα σώματά μας και τα μυαλά μας είναι μια συνταγή για την καύση και γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να σκέφτεστε συνειδητά την αυτοεξυπηρέτηση.

Όταν κάνετε χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας, θα είστε πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς, λιγότερο έμπειροι και πιο ενεργοί από ποτέ. Και ο χρόνος αυτοεξυπηρέτησης δεν σημαίνει ότι θα θυσιάσετε την παραγωγικότητα - πιθανότατα θα γίνει ακόμα πιο πολύ χωρίς να το συνειδητοποιήσετε, αφού θα αισθανθείτε καλύτερα συνολικά! Έτσι, εδώ είναι 11 από τις καλύτερες συμβουλές μας για την προσωπική φροντίδα για το μυαλό και το σώμα σας.

# 1 Επανασυνδέστε με σας & Να είστε προσεκτικοί

Υπάρχουν κάποιες βασικές ανάγκες που όλοι πρέπει να συναντήσουν για να παραμείνουν υγιείς, συμπεριλαμβανομένων των διατροφικών αναγκών και δραστηριοτήτων, αλλά για να φροντίσετε πραγματικά το νου και το σώμα σας, πρέπει να κοιτάξετε βαθύτερα από αυτό και να ανακαλύψετε τι είναι you πρέπει να ζείτε χαρούμενα και να αισθανθείτε το καλύτερό σας.

Η εκκίνηση μιας πρακτικής προσεκτικότητας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επανασυνδεθείτε και να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Αντί να βιάζεστε τις μέρες σας, επιβραδύνετε και εμπλέξτε. Να είστε προσεκτικοί σε αυτό που κάνετε και να συμπαρασταθείτε με τον εαυτό σας και τους άλλους. Να είστε στη στιγμή για να ζήσετε πλήρως τις μέρες σας. Συντονιστείτε στο πώς αισθάνεστε τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό σας, και ίσως ακόμη και να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε ένα περιοδικό mindfulness.

Ίσως να είναι χρήσιμο να θέσετε περιστασιακά υπενθυμίσεις από την αρχή, αφού πολλοί από εμάς έχουμε μια τέτοια συνήθεια να περάσουμε τις μέρες μας, αλλά αξίζει τον κόπο. Μια πρακτική προσεκτικότητας θα σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας και τον κόσμο γύρω σας και οι εμπειρογνώμονες λένε ότι η άσκηση προσοχής βοηθά στη μείωση στρες, να ενισχύσει τη διάθεση, να μας κάνει πιο ανθεκτικούς και να βελτιστοποιήσει τη συνολική ευημερία. και είναι ακόμη και υγιές για τον εγκέφαλο. [1]

# 2 Πρακτική ευγνωμοσύνη καθημερινά

Πιθανότατα λέτε "ευχαριστώ" όταν κάποιος κρατά μια πόρτα ή ανελκυστήρα για εσάς, αλλά η καθημερινή ευγνωμοσύνη το κάνει ένα βήμα πιο πέρα. Μια πρακτική ευγνωμοσύνης ξεπερνά την ευγένεια στην καλλιέργεια μιας αίσθησης θετικότητας (και την απαγόρευση της αρνητικότητας), αναγνωρίζοντας πραγματικά τις στιγμές που είμαστε ευγνώμονες ή ευγνώμονες για κάθε μέρα. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο είναι ευγνώμων για ένα μπισκότο που είχατε στο μεσημεριανό γεύμα σε ένα αστείο από έναν φίλο που σε έκανε να γελάς ή ένα αυθόρμητο backrub από τον σύντροφό σου.

Η αντανάκλαση σε στιγμές για τις οποίες είμαστε πραγματικά ευγνώμονες κάθε μέρα βοηθά να επιστήσουμε την προσοχή στα θετικά πράγματα στη ζωή μας, πολλά από τα οποία μπορούμε να παραβλέψουμε ή να θεωρήσουμε δεδομένο αν δεν σκοπεύουμε να αναζητήσουμε αυτές τις στιγμές. Οι άνθρωποι που ασκούν ευγνωμοσύνη καθημερινά αισθάνονται θετικά συναισθήματα πιο συχνά, κοιμούνται καλύτερα, έχουν περισσότερη συμπόνια και καλοσύνη, ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο ζωντανοί εν γένει. [2]

Η πρακτική της ευγνωμοσύνης και της νοοτροπίας πηγαίνουν χέρι-χέρι. Προσπαθήστε να κρατάτε μια λίστα ευγνωμοσύνης και να την προσθέτετε καθημερινά ή να κάνετε κάποιο χρόνο για ευγνωμοσύνη κατά τη διάρκεια της καταγραφής της προσοχής σας. Μια άλλη ιδέα διασκέδασης είναι να ξεκινήσετε μια τράπεζα ευγνωμοσύνης. Βρείτε ένα δοχείο που σας αρέσει σαν ένα μεγάλο βάζο, βάζο ή τράπεζα κερμάτων και γράψτε τις στιγμές σας ευγνωμοσύνης, μαζί με την ημερομηνία, σε μικρά κομμάτια χαρτιού για να προσθέσετε στην τράπεζα καθώς συμβαίνουν. Δοκίμασε το!

# 3 Ξανασκεφτείτε πώς μιλάτε στον εαυτό σας

Όταν σκέφτεστε να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μπορεί να σχετίζεται με τη διατροφή και την άσκηση ή άλλες δραστηριότητες που βλέπετε ως μέρος του σχεδίου επιτυχίας σας. Ενώ αυτά είναι σίγουρα παράγοντες που αισθάνονται σαν τον καλύτερο εαυτό σας, δεν είναι όλη η ιστορία.

Εάν διαπιστώσετε ότι οι σκέψεις σας για το λόγο που πρέπει να κάνετε αυτά τα πράγματα δεν έχουν ρίζες στη συμπόνια, ίσως χρειαστεί πρώτα να εξετάσετε τον εσωτερικό διάλογο. Μερικοί από εμάς είναι σκληροί για τον εαυτό μας αφού έχουμε ξεκινήσει ένα σχέδιο ευεξίας εάν χάσουμε μια μέρα ή τρώμε κάτι που δεν ήταν μέρος του σχεδίου, αλλά κάνοντας τον εαυτό μας να αισθανόμαστε ένοχοι δεν είναι συνταγή για επιτυχία! Απλά οδηγεί σε απογοήτευση και αίσθηση κάτω, που δεν είναι ακριβώς κίνητρα συναισθήματα.

Σκεφτείτε τις λέξεις του εσωτερικού σας διαλόγου και εργάστε για την ανάπτυξη ενός καλού, συμπονετικού εσωτερικού τόνος, όπως αυτός ενός ενθαρρυντικού αγαπημένου. Βρείτε θετικά πράγματα που μπορείτε να πείτε για τον εαυτό σας και να βρείτε το εσωτερικό σας κίνητρο. Υιοθετήστε λέξεις και φράσεις όπως "Έχω αυτό" και "Πιστεύω στον εαυτό μου." Και αναζητήστε κίνητρα σε νίκες εκτός κλίμακας. Για παράδειγμα, θα αισθανθείτε πιο ενεργητικό εάν τρώτε καλύτερα, το δέρμα σας θα έχει μια υγιή λάμψη για ώρες μετά από κάθε προπόνηση και ίσως να είστε λιγότερο άγχος στην εργασία λόγω της νέας σας ρουτίνας αυτο-φροντίδας.

Όταν πρόκειται για αυτο-φροντίδα, ξεκινήστε από όπου και αν βρίσκεστε και απολαύστε το ταξίδι. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας κατά μήκος του δρόμου και μην αποθαρρύνεστε από τα χτυπήματα στο δρόμο. Επικεντρωθείτε στις μικρές προθέσεις και να είστε συμπονετικοί. Θα αρχίσετε να βλέπετε μεγάλες αλλαγές πριν το ξέρτε.

# 4 Αποσυνδέστε τη σύνδεση

Ίσως δεν χρειάζεστε στατιστικά στοιχεία για να σας πω ότι οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο μπροστά από τις ηλεκτρονικές οθόνες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να περάσετε λίγο χρόνο στους δημόσιους χώρους για να το δείτε, αλλά οι μελέτες βοηθούν να το βάλετε σε προοπτική. Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι ενήλικες περνούν κατά μέσο όρο 11 ώρες την ημέρα μπροστά από μια ηλεκτρονική συσκευή. [3] Είτε εργαζόμαστε, παίζουμε, χαλαρώνουμε, είτε απλά προσπαθούμε να λειτουργήσουμε ως άνθρωπος (Hey Google, πώς παίρνετε τα ούλα έξω από το χαλί;) οι ηλεκτρονικές συσκευές αποτελούν μέρος της ζωής μας τώρα, για καλύτερα και για χειρότερα.

Όπως συνδέονται με τις συσκευές μας, μας κάνουν να νιώθουμε στον έξω κόσμο, μερικές φορές μπορούν να παρεμποδίσουν τη σύνδεση με τους ανθρώπους που είναι πιο κοντά σε εμάς και στους εαυτούς μας. Είναι καλή ιδέα να αφιερώσετε λίγο χρόνο μακριά από τις συσκευές σας για να εστιάσετε στην πραγματική σύνδεση με τους ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο και να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην αυτο-φροντίδα! Δοκιμάστε να προχωρήσετε σε μια ψηφιακή απεξάρτηση για μια ημέρα και να απενεργοποιήσετε όλα τα περιττά ηλεκτρονικά ή να παραμερίσετε ένα μπλοκ χρόνου κάθε μέρα για να πάτε χωρίς οθόνη και να ξοδέψετε χρόνο κάνοντας κάτι μη ψηφιακό με αυτούς που αγαπάτε ή κάνετε κάτι ωραίο για τον εαυτό σας. Μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο χαλαρωτικό και ευχάριστο μπορεί να είναι αυτές οι στιγμές της ζωής χωρίς συσκευές!

# 5 Declutter (όχι μόνο το πράγμα σου!)

Η έκφραση της ζωής σας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ειρήνη του μυαλού σας και στη γενική ευημερία. Αυτό ισχύει για το πρόγραμμα και τις διατροφικές σας συνήθειες, καθώς και τους χώρους σας. Η δωρεά των πραγμάτων που δεν χρειάζεστε και η αποθάρρυνση μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον, ώστε να νιώθετε λιγότερο άγχος και πιο άνετα στο χώρο σας, αλλά αν βρεθείτε πάντα από μια δέσμευση στο επόμενο, ίσως θέλετε να επανεκτιμήσετε μερικές από τις δεσμεύσεις.

Η υπερβολική δέσμευση είναι αγχωτική και αφήνει λίγα περιθώρια για αυτο-φροντίδα. Δημιουργήστε σκόπιμα χώρο για τις δραστηριότητες και τις σχέσεις που σας σημαίνουν περισσότερο και αφήστε τους εκείνους που δεν προσθέτουν αξία στη ζωή σας.

Επίσης, μπορεί να θέλετε να ακολουθήσετε μια παρόμοια προσέγγιση στην κουζίνα σας! Έχουμε την τάση να φτάνουμε για τα τρόφιμα που έχουμε στο χέρι όταν είμαστε απασχολημένοι ή έμμισθοι, έτσι συσκευάζουμε τα ντουλάπια κουζίνας σας με θρεπτικές, υγιεινές επιλογές αντί για επεξεργασμένα τρόφιμα ή ανθυγιεινά σνακ έτσι θα έχετε πάντα νόστιμα, θρεπτικά τρόφιμα διαθέσιμα στο χέρι .

# 6 Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Μην περιμένετε μέχρι μια ειδική περίσταση ή μέχρι να νιώσετε σαν να "το αξίζετε" για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Η καλύτερη φροντίδα του εαυτού σας δεν αφορά μόνο τους αυστηρούς κανόνες και τη θυσία, και υπάρχουν πολλοί υγιείς τρόποι για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η τοποθέτηση σε ένα αγαπημένο πουκάμισο που αισθάνεται ωραία δίπλα στο δέρμα σας, ή χαλάρωση σε ένα ζεστό μπάνιο, ή κάνοντας χρόνο για μια δραστηριότητα που απολαμβάνετε κάθε μέρα. Επίσης, δοκιμάστε να προσθέσετε κάτι νέο στη ρουτίνα ευεξίας σας για να συμβάλλετε στη μείωση στρες και να προωθήσει την ευημερία όπως Εκχύλισμα Ashwagandha.

Υπάρχει άφθονο χώρο σε μια ισορροπημένη διατροφή για τις περιποιήσεις. Έχετε ένα τετράγωνο από αντιοξειδωτική πλούσια σκούρα σοκολάτα ή ένα ποτήρι από το αγαπημένο σας κόκκινο κρασί κάθε μέρα, το οποίο επίσης παρέχει καρδιακή υγιή ρεσβερατρόλη. [4], [5]

# 7 Πάρτε αρκετό ύπνο

Μην πάρει αρκετό ύπνο είναι δύσκολο για το σώμα και το μυαλό σας. Χρειάζεται ύπνο ώστε το σώμα σας να μπορεί να επισκευάζει τους ιστούς, να αυξάνει τους μυς, να συνθέτει ορμόνες και να ανανεώνει και έτσι ο εγκέφαλός σας μπορεί να εδραιώσει τις μνήμες και άλλα. [6]

Εάν έχετε αρκετό ύπνο σε τακτική βάση, ωφελεί το σώμα σας με πολλούς τρόπους και θα νιώσετε καλύτερα συνολικά. Ίσως παρατηρήσετε ότι έχετε έναν ευκολότερο χρόνο εστίασης, αισθάνεστε λιγότερο ευερέθιστος και τονισμένος, και έχετε μια καλύτερη μνήμη από ό, τι όταν είστε ύπνος στερημένος. [7]

Εάν αγωνίζεστε να νιώσετε αρκετό ύπνο κάθε βράδυ, δοκιμάστε να δημιουργήσετε ένα τελετουργικό νυχτερινής αυτοεξυπηρέτησης για να βοηθήσετε το σώμα σας να χαλαρώσει και να προετοιμαστεί για ύπνο. Αφαιρέστε τα φώτα μετά το δείπνο και κρατήστε τις ηλεκτρονικές οθόνες έξω από την κρεβατοκάμαρα, καθώς το φως από τις συσκευές μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή μελατονίνης του σώματός σας. [8]

# 8 Ενεργοποιήστε το σώμα σας με τη δραστηριότητα

Παίρνοντας αρκετό ύπνο βοηθά να αναζωογονήσετε το σώμα και το μυαλό σας, ενεργώντας πραγματικά ανεβάζει τα ενεργειακά σας επίπεδα ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε μέρα.

Γνωρίζετε το συναίσθημα -είτε κάθεστε στο γραφείο σας όλη την ημέρα ή στον καναπέ, βλέποντας την αγαπημένη σας εκπομπή, αλλά κάπως αισθάνεστε κουρασμένοι, παρόλο που δεν κάνετε πολλά σωματικά. Αδράνεια καύσιμα-μαντέψτε τι-αδράνεια! Τα σώματα μας σχεδιάστηκαν για να κινηθούν. Όταν δεν είμαστε σε κίνηση το κυκλοφορικό μας σύστημα και η παραγωγή ενέργειας επιβραδύνεται. [9]

Ευτυχώς, το μόνο που χρειάζεται είναι μια σύντομη βόλτα ή μια περίοδος stretching για να ρυθμίσετε πάλι τα πράγματα. Έτσι, παλεψτε την επιθυμία να μείνετε και να πάρετε το σώμα σας να κινείται. Προσπαθήστε να χωρέσετε σε τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης στις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας για να διατηρήσετε την ενέργειά σας και να προωθήσετε την υγεία. Και αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεστε μια ιδιότητα μέλους στο γυμναστήριο - υπάρχουν πολλοί διασκεδαστικοί και εύκολοι τρόποι για να έχετε καθημερινή δραστηριότητα. Ανάγνωση5 ιδέες διασκέδασης για το καλοκαίρι για μερικές εξαιρετικές ιδέες.

# 9 Κάντε την ώρα για τα χόμπι

Τι έχουν τα χόμπι με την ευημερία; Είμαστε τόσο χαρούμενοι που ρωτήσατε! Είναι ανταμείβοντας και αναζωογονητικό για να χάσετε τον εαυτό σας κάνοντας κάτι που αγαπάτε πραγματικά και να δείτε τα πάθη σας έρχονται στη ζωή, αλλά τα χόμπι έρχονται με άλλα οφέλη πάρα πολύ. Είτε πρόκειται για μια ώρα την εβδομάδα είτε για μισή ώρα την ημέρα, τα χόμπι μειώνονται στρες, να προωθήσουν τη ροή και να βοηθήσουν στην προώθηση των κοινωνικών συνδέσεων και της σύνδεσης (βασικό συστατικό της ευτυχίας), καθώς και να εμπλουτίσουν τη ζωή σας με περιέργεια και έμπνευση. [10]

Λοιπόν, τι περιμένετε? Σηκώστε τα εργαλεία σας, το πινέλο, τον κεραμικό τροχό ή τις βελόνες πλεξίματος και ονειρεύστε κάτι εκπληκτικό. Εάν δεν έχετε ήδη ένα χόμπι στο μυαλό, σκεφτείτε πάλι τι έκανε τον εαυτό σας 12 χρονών πιο ευτυχισμένο. Αν ήσασταν πιο ευτυχισμένος να μαζεύετε λουλούδια από το να τα σχεδιάζετε, ξεκινήστε έναν κήπο λουλ Να είστε ανοιχτοί και να δοκιμάσετε μερικά νέα πράγματα. Χρόνος για τα χόμπι είναι μια μεγάλη προσθήκη στην ρουτίνα αυτο-φροντίδας σας.

# 10 Δοκιμάστε Adaptogenic Βότανα για το άγχος

Όταν τους ζητηθεί, οι περισσότεροι λένε ότι πιστεύουν ότι διαχειρίζονται στρες είναι σημαντικό, αλλά το κάνουν; [11] Και ξέρουν πόσο σημαντικό είναι πραγματικά;

Περισσότερο από το 75% όλων των επισκέψεων γιατρού είναι για στρεςπου σχετίζονται με την υγεία, και στρες έχει συνδεθεί με τις έξι σοβαρότερες απειλές για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών προβλημάτων, των προβλημάτων του ήπατος, των ατυχημάτων και άλλα. [11], [12] Δεδομένων αυτών των στατιστικών, θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να ελαχιστοποιήσουμε την έκθεσή μας στρες. Αλλά είναι δύσκολο, ειδικά αν σας στρες προέρχεται από πηγές που φαίνονται εκτός ελέγχου.

Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να ελέγξουμε όλα όσα έρχονται στη ζωή μας, αλλά μπορούμε να επηρεάσουμε τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρινόμαστε σε αυτό και να ανακάμψουμε από αυτήν, και τα προσαρμοστικά βότανα μπορεί να έχουν κάποιο ρόλο σε αυτό. Adaptogens βοηθούν στην ισορροπία και την προστασία μας στο πρόσωπο στρες, βοηθώντας να ηρεμήσει το σώμα και να μειώσει την επίδραση του στρες. [13] Τα προσαρμοστικά βότανα δεν είναι μια νέα αντίληψη, αλλά η ολοένα και πιο αγχωτική σύγχρονη ζωή μας έχει προκαλέσει μια αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για αυτούς και για πολύ καλούς λόγους. Εδώ είναι μερικοί για να δοκιμάσετε:

Ιερός βασιλικός

ιερός βασιλικός είναι ένα προσαρμοστικό βότανο με ρίζες στην Αγιουρβέδα. Επίσης γνωστό ως Tulsi, αυτό το δημοφιλές βότανο μπορεί να είναι ένα από τα ισχυρότερα αδενογόνα βότανα για την ανακούφιση των ψυχικών και σωματικών επιδράσεων στρες, βοηθώντας να διαμορφωθεί στρες ορμόνες και πολλά άλλα. [14]

Mucuna Pruriens

Mucana pruriens, επίσης γνωστή ως "βελούδινο φασόλι" ή "φασόλι ντοπαμίνης", η έρευνα δείχνει ότι αυτό το εξωτικό όσπασμα είναι εκπληκτικά αποτελεσματικό στη διαχείριση στρες επίπεδα. Περιέχει μια ουσία γνωστή ως L-DOPA, η οποία είναι ένας πρόδρομος της ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή και μιας ορμόνης καλής αισθήσεως. [15]

Ashwagandha

Μελέτες δείχνουν ashwagandha καταπολεμά τις αρνητικές επιπτώσεις της στρες στο σώμα. [16] Προωθεί μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης καθώς και μια υγιή, φυσική απάντηση στην καθημερινή ζωή στρες.

Eleuthero Root

Eleuthero root, επίσης γνωστή ως σιέρινο ginseng, βοηθά στην καταπολέμηση των επιπτώσεων του στρες ενώ ενεργοποιούν το μυαλό και το σώμα. Είναι ένας μακρινός συγγενής του ασιατικού ginseng και χρησιμοποιείται για να συμβάλει στην προώθηση της ανοσοποιητικής υγείας, της μείωσης της κορτιζόλης και για να υποστηρίξει την υγιή αρτηριακή πίεση μέσα σε κανονικές κλίμακες. [17]

# 11 Κάντε την αυτο-φροντίδα μια συνήθεια

Αγκαλιάζοντας μια ρουτίνα αυτο-φροντίδας είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το μυαλό σας και την υγεία του σώματος. Αυτό που περιλαμβάνει η ρουτίνα εξαρτάται από εσάς και δεν χρειάζεται να το κάνετε ταυτόχρονα. Εισαγάγετε μια νέα συνήθεια κάθε φορά, έως ότου η καλύτερη φροντίδα του εαυτού σας γίνει δεύτερη φύση.

Μπορείτε να ξεκινήσετε υιοθετώντας μια ενθουσιώδη πρωινή ρουτίνα για να ξεκινήσετε την ημέρα σας φρέσκια, εξερευνώντας νέες ιδέες για να συμπεριλάβετε στην τελετή σας για ύπνο, ξεκινώντας μια5 λεπτά πρακτική άσκησης διαλογισμού, ή απλά να δεσμευτούν να παραμείνουν ενυδατωμένοι.

Ό, τι κι αν κάνετε, ξεκινήστε από το σημείο όπου βρίσκεστε και καταστήστε το μόνο για την υγεία και την ευημερία σας. Προσθέστε στρώματα στις προσπάθειες αυτοεξυπηρέτησης καθώς προχωράτε και δημιουργήστε μια πρακτική αυτοεξυπηρέτησης που λειτουργεί για σας.

Πώς να πάρετε καλύτερη φροντίδα του εαυτού σας

Ελπίζουμε ότι αυτές οι 11 στρατηγικές αυτοεξυπηρέτησης θα σας βοηθήσουν να βρείτε νέους τρόπους για την καλή φροντίδα του εαυτού σας. Οι πρακτικές αυτοεξυπηρέτησης μπορούν να σας βοηθήσουν να αποδώσετε περισσότερη χαρά στη ζωή σας και να σας εμπνεύσουμε να φέρετε τη χαρά και τη συμπόνια στους άλλους. Καλή τύχη στο ταξίδι σας και ανυπομονούμε να το ακούσουμε παρακάτω.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας τρόποι να φροντίσετε το μυαλό σας και την υγεία του σώματος; Τι σε κάνει να αισθάνεσαι περισσότερο σε αρμονία με τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου για ευεξία; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια.

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

Υποσημειώσεις & Αναφορές

 1. Τα 23 Amazing Οφέλη για την Υγεία της Γνώσης για το Σώμα και τον Εγκέφαλο. Θετική Ομάδα Ψυχολογίας.(Πρόσβαση 18/6/2018) []
 2. Η επιστήμη πίσω από την ευγνωμοσύνη (και πώς μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας). Happify Daily. (Πρόσβαση 18/6/2018) []
 3. Εθισμένοι: Αμερικανοί ξοδεύουν 11 ώρες την ημέρα σε τηλεόραση, τηλέφωνο, ραδιόφωνο και τυχερά παιχνίδια. Χρόνος. (Πρόσβαση 18/6/2018) []
 4. 7 αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία της σκοτεινής σοκολάτας. Healthline. (Πρόσβαση 18/6/2018) []
 5. Κόκκινο κρασί και ρεσβερατρόλη: Καλό για την καρδιά σας; Mayo Clinic. (Πρόσβαση 18/6/2018) []
 6. Γιατί χρειαζόμαστε ύπνο; Εθνικό ίδρυμα ύπνου. (Πρόσβαση 18/6/2018) []
 7. Πώς επηρεάζεται ο οργανισμός από τη στέρηση ύπνου; (Πρόσβαση 01/05/2018) []
 8. Το μπλε φως έχει μια σκοτεινή πλευρά: Harvard Health Publishing.(Πρόσβαση 11/06/2017) []
 9. Ανανεώστε την Ενέργειά σας. WebMD. (Πρόσβαση 18/6/2018) []
 10. Έξι λόγοι για να πάρετε ένα χόμπι. Ψυχολογία σήμερα.(Πρόσβαση 18/6/2018) []
 11. Το άγχος στην Αμερική: Η υγεία μας σε κίνδυνο. Αμερικάνικη Ομοσπονδία Ψυχολογίας. (Πρόσβαση 18/6/2018) [] []
 12. Οι επιδράσεις του στρες στο σώμα σας. WebMD. (Πρόσβαση 18/6/2018) []
 13. Adaptogenic Βότανα: Η Λύση της Φύσης στο στρες. Ο Χειροπρακτικός Οργανισμός Πόρων. (Πρόσβαση 18/6/2018) []
 14. Tulsi - Ocimum sanctum: Ένα βότανο για όλους τους λόγους. Αμερικανική Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής. (Πρόσβαση στις 19/20/2018) []
 15. Mucuna pruriens Μειώνει το άγχος και βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος σε ασθενείς με στειρότητα. Αμερικανική Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής. (Πρόσβαση 18/6/2018) []
 16. Μια προοπτική, τυχαιοποιημένη διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας ενός υψηλής συγκέντρωσης εκχύλισμα πλήρους φάσματος της ρίζας Ashwagandha στη μείωση του στρες και του άγχους σε ενήλικες. Αμερικανική Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής. (Πρόσβαση 18/6/2018) []
 17. Τζίνσενγκ, Σιβηρίας. Επισκόπηση, Χρήσεις, Παρενέργειες, Αλληλεπιδράσεις, Δοσολογία. WebMD.(Πρόσβαση 18/6/2018) []

Αφήστε μια απάντηση

Κυρίως μενού

Προτιμήσεις

 • Νόμισμα
 • Γλώσσα
 • Χώρα παράδοσης
 • Τιμές
  Δείξτε τιμές με ή χωρίς αποστολή για να σας βοηθήσουμε να συγκρίνετε μας με άλλους παγκόσμιους ιστότοπους και αγορές. Διαβάστε περισσότερα για μας σελίδα τιμολόγησης.
Κυρίως μενού

Διεθνείς τοποθεσίες