Επιστροφή στις συμβουλές υγείας του σχολείου

Χρόνος διαβασματός: 8 λεπτά
Επιστροφή στις συμβουλές υγείας του σχολείου

Με την πρώτη μέρα του σχολείου ακριβώς πίσω από τη γωνία, είναι μια πολυάσχολη εποχή του χρόνου για τους γονείς και τα παιδιά όσο. Μεταξύ των αγορών για σχολικά είδη, η επιλογή του τέλειου σακιδίου, η διασφάλιση ότι η σχολική στολή είναι έτοιμη για την πρώτη μέρα και η προσπάθεια να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις υπόλοιπες μέρες του καλοκαιριού - πολλά συμβαίνουν!

Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες εποχές του χρόνου, επειδή η απόκτηση των παιδιών σας σε μια εξαιρετική εκκίνηση για τη νέα σχολική χρονιά, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, θα τους βοηθήσει να τους δημιουργήσουμε για επιτυχία όλο το χρόνο. Αυτό περιλαμβάνει την ίδρυση θεμελίωσης για τη βέλτιστη υγεία! Εδώ είναι πίσω στις σχολικές συμβουλές για τους γονείς να βοηθήσουν τα νεώτερα παιδιά, τους έφηβους και τους φοιτητές με ευεξία όλο το χρόνο.

Επιστροφή στις σχολικές συμβουλές για τα νεώτερα παιδιά

Η μετάβαση από τις ατελείωτες καλοκαιρινές ημέρες στα χρονοδιαγράμματα του σχολικού έτους δεν είναι ποτέ εύκολη, ειδικά για τα μικρότερα παιδιά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παραμείνουν αργότερα, να κοιμηθούν σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να έχουν λιγότερη δομή στις μέρες τους συνολικά. Εδώ είναι μια χρήσιμη λίστα για να πάρει μια υγιή αρχή για το σχολικό έτος.

Επιστρέψτε στην οδό με την κατάσταση αναμονής

Μην περιμένετε μέχρι τη νύχτα πριν αρχίσουν να ταξινομούν τα ταξίδια. Ξεκινήστε τουλάχιστον μερικές μέρες μπροστά, ή ακόμα και μια εβδομάδα νωρίτερα, αν είναι δυνατόν, για να τους βοηθήσετε να προσαρμοστούν στα νέα σχήματα ύπνου σταδιακά. Ρυθμίστε τις ώρες ύπνου και τους χρόνους αφύπνισης που μετατοπίζονται αργά στο σχολικό έτος, ώστε να μην κουραστούν στην τάξη. Εάν αφήσατε τη διανυκτέρευση ρουτίνα (όπως συμβαίνει και το καλοκαίρι), ξεκινήστε ξανά τη ρουτίνα της κατάκλισης περίπου 7-10 ημέρες πριν αρχίσει το σχολείο.

Περιορίστε το χρόνο της συσκευής, ειδικά τη νύχτα

Το φως από τις ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να διαταράξει την παραγωγή μελατονίνης του σώματος και να κάνει πιο δύσκολο να κοιμηθεί. [1] Ρυθμίστε μια αποκοπή χρόνου οθόνης μία ώρα πριν τον ύπνο και κρατήστε τις ηλεκτρονικές συσκευές έξω από την κρεβατοκάμαρα. Για να κάνετε τα υπνοδωμάτια "No Zone Zone", δημιουργήστε έναν καθορισμένο σταθμό φόρτισης στην κουζίνα ή το καθιστικό όπου μπορούν να τοποθετηθούν συσκευές τη νύχτα.

Πηγαίνετε για έναν Έλεγχο Όρασης

Ο προγραμματισμός ετήσιων οφθαλμικών εξετάσεων για παιδιά πριν από το σχολικό έτος είναι μια καλή ιδέα. Μην υποθέτετε ότι το όραμα του παιδιού σας είναι μεγάλο αν δεν έχει παραπονεθεί γι 'αυτό. Το υγιές όραμα είναι σημαντικό για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά και καθιστώντας το ένα μέρος της λίστας ελέγχου πίσω στο σχολείο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχνάμε.

Ξεκινήστε να σκέφτεστε για σχολικά γεύματα νωρίς

Εάν πακετάρετε το γεύμα για τα παιδιά σας, επικοινωνήστε με το σχολείο εκ των προτέρων για να ενημερωθείτε αλλεργιογόνο πολιτικές ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε γεύματα που είναι υγιεινά και ασφαλή για όλους και αποθηκεύστε τα ντουλάπια της κουζίνας σας με θρεπτικές, υγιεινές επιλογές για συσκευασία. Επιλέγοντας επιλογές πλούσιες σε πρωτεΐνες, δεδομένου ότι η πρωτεΐνη θα κρατήσει το μικρό σας αίσθημα γεμάτο για μεγαλύτερο διάστημα κατά τη διάρκεια της ημέρας. [2] Είναι δύσκολο να επικεντρωθείς σε μια τρεμούλιαστη κοιλιά! Μερικές φορές είναι δύσκολο για τα παιδιά να ολοκληρώσουν τα γεύματα τους καθώς εγκατασταθούν στη νέα σχολική ρουτίνα. Συμπληρώστε μερικά από τα αγαπημένα σας αντικείμενα γεύματος και σκεφτείτε τα τσιμπήματα μεγέθους σνακ για πρωτεΐνες

Ανανεώστε τα παιδιά σας στις βασικές αρχές υγιεινής

Υπενθυμίστε σε μικρά παιδιά τις αρχές υγιεινής στο σχολείο, όπως να πλένουν τα χέρια τους μετά από να παίζουν με κοινά παιχνίδια, να παίζουν έξω, να πηγαίνουν στο μπάνιο και πριν φάνε. Επίσης, τους υπενθυμίζουμε να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα τους με το χέρι ή τον ιστό τους εάν βήχουν ή φτερνίζονται. Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να διατηρήσετε ορισμένα μαντηλάκια καθαρισμού για τα χέρια και μερικούς ιστούς στο σακίδιο τους για έκτακτες ανάγκες. Όταν τα παιδιά σας φτάσουν στο σπίτι από το σχολείο, είναι καλή ιδέα να τους πάρουν με τη συνήθεια να πλένουν τα χέρια τους αφού αφαιρούν τα παπούτσια τους και αποθηκεύουν το σακίδιο τους.

Αποθηκεύστε το ντουλαπιό σας με υγιεινά προϊόντα για παιδιά

Οι αναπτυσσόμενοι οργανισμοί χρειάζονται μια σειρά θρεπτικών ουσιών για να παραμείνουν υγιείς. Συμπληρώστε τα διατροφικά κενά με μια κατάλληλη για την ηλικία, καθημερινά παιδική πολυβιταμίνη. Και τα προϊόντα πρώτης ανάγκης για τα ανοσοποιητικά προϊόντα των παιδιών ψευδάργυρος και βιταμίνη C, το σιρόπι από σιρόπι και τις σταγόνες εχινόκειας.

Επιστροφή στις σχολικές συμβουλές για τους έφηβους

Πολλές από τις παραπάνω συμβουλές είναι επίσης εξαιρετικές για τους εφήβους, συμπεριλαμβανομένης της επαναρύθμισης των προγραμμάτων ύπνου, του περιορισμού της οθόνης, της διενέργειας ετήσιου ελέγχου όρασης και της διατήρησης των απαραίτητων ουσιών για την υγεία του ανοσοποιητικού, αλλά εδώ υπάρχουν μερικές πρόσθετες συμβουλές για τους εφήβους.

Πάρτε μια υγιή εκκίνηση κάθε μέρα

Έφηβος σας μπορεί να είναι υπεύθυνος για το δικό του πρωινό μέχρι τώρα, και αυτό είναι υπέροχο! Η ενθάρρυνση της ανεξαρτησίας είναι σημαντική, αλλά έτσι είναι ένα ισορροπημένο πρωινό για να ξεκινήσετε τη σωστή ημέρα. Αποθηκεύστε υγιεινά, εύκολα να κάνετε επιλογές όπως γιαούρτι με granola και μούρα και εάν τα δημητριακά είναι στο μενού πρωινού βεβαιωθείτε ότι είναι υψηλό σε πρωτεΐνες και όχι μόνο γεμάτο υδατάνθρακες για να αποφύγετε μια μεσημεριανή συντριβή και σχετική ομίχλη του εγκεφάλου.

Κάνετε χρόνο για πραγματική συζήτηση

Εάν ο έφηβος σας έχει τη συνήθεια να απαντά απλώς "ήταν ωραία" όταν ρωτήθηκε για τη σχολική μέρα, σκάβω λίγο βαθύτερα για να τον μιλήσω περισσότερο. Τα εφηβικά χρόνια μπορεί να είναι αγχωτικά. Και η συναισθηματική υγεία μπορεί να επηρεάσει τη συνολική υγεία και συγκέντρωση, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο έφηβός σας ξέρει ότι είστε εκεί για να ακούσετε και ότι δεν είναι μόνος στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής. Κατά τη διάρκεια των βόλτων με αυτοκίνητο και πριν από το κρεβάτι μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να προσπαθήσετε να συμμετάσχετε τον έφηβο σας σε μια συζήτηση για την ημέρα τους.

Ενθαρρύνετε τις υγιεινές συνήθειες

Οι συνήθειες που αναπτύσσονται τώρα θα ακολουθήσουν τα παιδιά σας στην ενηλικίωση, ώστε να είναι ένας παράγοντας καλών συνηθειών που θα επηρεάσουν την υγεία του παιδιού σας μακροπρόθεσμα. Τον διδάξτε πώς να προετοιμάσει ισορροπημένα γεύματα για το σχολείο, πώς να το διαχειριστείτε στρες, και πώς να παραμείνετε οργανωμένοι και να δημιουργήσετε μια χρήσιμη ρουτίνα (η οποία θα βοηθήσει επίσης να μετριάσει στρες). Και αν το παιδί σας δεν ασχολείται με τον αθλητισμό ή την κανονική δραστηριότητα, βοηθήστε τον / την να κάνει καθημερινή δραστηριότητα και συνήθεια.

Προγραμματισμός διακοπής λειτουργίας

Αφού οι δραστηριότητες του σχολείου είναι μεγάλες, αλλά εάν ο έφηβος σας είναι πάντα απασχολημένος με την εργασία και τις προγραμματισμένες δραστηριότητες με ελάχιστο χρόνο διακοπής, ίσως είναι καιρός να επανεξετάσουμε ορισμένες από αυτές τις εξωσχολικές δραστηριότητες και να τους περιορίσουμε σε αυτό που απολαμβάνει πραγματικά. Είναι σημαντικό για τα παιδιά να έχουν χρόνο να ξεκουραστούν και να αναρρώσουν, να περάσουν χρόνο με την οικογένεια και να ασκήσουν τη δική τους φαντασία.

Διατροφικές ανάγκες για εφήβους

Τα παιδιά όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, θα πρέπει να συμπληρώνουν διατροφικά κενά με ένα πολυβιταμίνη. Οι σύγχρονες δίαιτες δεν ανταποκρίνονται πάντοτε στο στόχο της κάλυψης των διατροφικών μας αναγκών ακόμη και για ενήλικες και αυτό μπορεί να ενισχυθεί από το γεγονός ότι οι έφηβοι μπορούν να είναι περίεργοι τρώγοντες. [3]

Οι πολυβιταμίνες δεν αποτελούν υποκατάστατο για υγιεινές συνήθειες και διατροφή πλούσια σε θρεπτικές τροφές, αλλά βοηθούν στην κάλυψη των βάσεων. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε ένα ωμέγα 3 συμπλήρωμα στη ρουτίνα ευεξίας του έφηβου σας. Οι μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει με την εστίαση, τη συγκέντρωση, τη διάθεση και τη γενική ευεξία. [4] Magnesium μπορεί επίσης να είναι μια καλή επιλογή, καθώς βοηθά στην άμβλυνση στρες και την αγωνία. [5] Αλλά μιλήστε με το γιατρό σας πριν δώσετε συμπληρώματα σε παιδιά.

Επιστροφή στις σχολικές συμβουλές για φοιτητές κολλεγίων και πανεπιστημίων

Βλέποντας το παιδί σας στο πανεπιστήμιο φέτος; Είτε πρόκειται για το πρώτο εξάμηνο ή το τελευταίο έτος, μπορείτε να τους βοηθήσετε να ευδοκιμήσουν αυτό το ακαδημαϊκό έτος. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να παραμείνετε υγιείς στο κολέγιο και το πανεπιστήμιο.

Κάντε το εύκολο να τρώτε υγιεινά

Δώστε στο παιδί σας τη δυνατότητα να διατηρεί το δωμάτιό του με υγιεινές επιλογές όπως ξηροί καρποί, σπόροι, βούτυρο, αποξηραμένα φρούτα και εύκολο να προετοιμάσει τρόφιμα όπως σούπες, κονσερβοποιημένο τόνο, κοτόπουλο και λαχανικά, ζυμαρικά ολικής αλέσεως, σάλτσα ντομάτας.

Οι μαθητές θα είναι λιγότερο πιθανό να φτάσουν για ανθυγιεινά σνακ μηχάνημα αυτόματης πώλησης ή για πίτσα όπως συχνά με γρήγορες επιλογές άμεσα διαθέσιμες.

Στείλτε μια γρήγορη σημείωση με προσοχή πακέτο υγιεινών επιλογών σνακ μερικές φορές το χρόνο.

Αγαπημένα σνακ για φοιτητές κολλεγίων και φοιτητών

100% πιστοποιημένες οργανικές λυοφιλικές φέτες φράουλας: Οι φράουλες είναι καλές με πολλούς τρόπους. Καλύπτουν ένα γλυκό δόντι. Υψηλή υγιή ίνα. Αλλά δεν είναι πάντα σε εποχή και δεν κρατούν πολύς χρόνος στο ψυγείο. Η λύση? Φρέσκες, λυοφιλιωμένες οργανικές φράουλες που κρατούν στο ντουλάπι και γεμίζουν όταν είστε έτοιμοι γι 'αυτούς.

Ολόκληρα, ακατέργαστα καστανιές - Ακατέργαστα: Τα κάσιους είναι μια φυσική πηγή ινών και σίδερο και προσφέρουν 5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά ¼ φλιτζάνι σερβιρίσματος. Συχνά το λάθος ως καρύδι, αυτός ο σπόρος είναι θρεπτικός και ένα μεγάλο σνακ για να κρατήσει στο χέρι στο κολλέγιο.

Ενίσχυση καλών συνηθειών & Ενεργοποίηση υγιεινά

Το κολλέγιο και το πανεπιστήμιο ασκούν μεγάλη πίεση στα νεαρά μυαλά για να πετύχουν. Αυτό μπορεί να προσθέσει μέχρι αργά τη νύχτα που τροφοδοτούνται από την καφεΐνη, ακολουθούμενη από νωρίς το πρωί που αγωνίζονται να επικεντρωθούν στην τάξη. Πολλοί μαθητές δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος, ή ότι το τράβηγμα όλου του-nighters μπορεί πραγματικά να βλάψει την απόδοσή τους αντί να βοηθήσει.

Διδάξτε τις συμβουλές και τα τεχνάσματα της παιδικής σας παραγωγικότητας, όπως η μελέτη σε εστιασμένες εκρήξεις 20-30 λεπτών, ακολουθούμενη από διάλειμμα 5-10 λεπτών. Και να τον υπενθυμίσω ότι η άσκηση, η υγιεινή διατροφή, η διαμονή ενυδατωμένη και ο επαρκής ύπνος βοηθά περισσότερο με τη συνολική παραγωγικότητα, τη συγκέντρωση και τα επίπεδα ενέργειας από την καφεΐνη και όλου του-nighters.

Επίσης, προσθέστε αντιοξειδωτικό πλούσιο πράσινο τσάι Matcha και οργανικό καφέ στη λίστα αγορών σας ως πιο υγιεινές εναλλακτικές ουσίες με καφεΐνη σε ζαχαρούχα σόδες ή ενεργειακά ποτά.

Ορίστε το στάδιο για την υγιή εκμάθηση και την ανάπαυλη αποκατάσταση

Το να ξοδεύετε πολύ χρόνο σπουδάζοντας σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο ή στο διαμέρισμα Uni μπορεί να απομακρύνεται διανοητικά και μπορεί να έχει φυσικές επιπτώσεις εάν το περιβάλλον δεν είναι βελτιστοποιημένο. Βεβαιωθείτε ότι ο φοιτητής σας έχει ένα γραφείο για σπουδές για να αποθαρρύνει την πτώση κατά τη διάρκεια της μελέτης στο κρεβάτι. Ενθαρρύνετε μια αλλαγή σκηνικού από καιρό σαν να σπουδάζετε σε βιβλιοθήκη, πάρκο ή καφέ.

Και βοηθήστε τον / την να αξιοποιήσει στο έπακρο την κρεβατοκάμαρα του πανεπιστημίου για να προωθήσει τον ήρεμο ύπνο. Παρέχετε εναλλακτικές λύσεις στα φωτιστικά, έτσι ώστε τα φώτα να είναι αχνά τη νύχτα για να βοηθήσουν το σώμα να χαλαρώσει και να προετοιμαστεί για ύπνο.

Μείνετε συντονισμένοι σε ανάγκες ψυχικής υγείας

Τα κολέγια και τα πανεπιστημιακά χρόνια σηματοδοτούν μια μετάβαση στην ενηλικίωση, και αυτή η μεταβατική περίοδος έρχεται με άφθονο στρες και συναισθηματικές προκλήσεις. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας γνωρίζει ότι ενώ μπορεί να μην είστε εκεί προσωπικά, είστε ακόμα εκεί για να μιλήσετε.

Αν το παιδί σας φαίνεται να αγωνίζεται, προγραμματίστε ένα ραντεβού για τον ίδιο με έναν σύμβουλο ή θεραπευτή. Είναι συνήθως πιο αποτελεσματικό να εργάζεστε μέσω σημαντικών προκλήσεων με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία από ένα στενό μέλος της οικογένειας και μόνο. Το κολέγιο και τα πανεπιστήμια διαθέτουν συνήθως προσωπικό στα κέντρα ευεξίας τους για να βοηθήσουν τους μαθητές. Είναι καλή ιδέα να διερευνηθούν αυτές οι επιλογές όταν το παιδί σας εγγράφεται στο σχολείο για να κατανοήσει καλύτερα τους πόρους που τους διατίθενται στην πανεπιστημιούπολη.

Δημιουργία & υποστήριξη ρουτίνας αυτο-φροντίδας

Διδάξτε το παιδί σας για τη σημασία της αυτο-φροντίδας και πώς να δημιουργήσετε μια ρουτίνα αυτο-φροντίδας. Η εκμάθηση πώς να καλλιεργηθεί ο καλύτερος εαυτός τους θα βοηθήσει τους μαθητές να αισθάνονται υγιείς και ευτυχείς και να τους επιτρέπουν να εκτελούν το καλύτερό τους έργο. Ανάγνωση 11 καλύτερες συμβουλές για το Self-Care για το μυαλό και το σώμα για να μοιραστούν ιδέες και να συσκευάσετε ένα πακέτο εκκίνησης πανεπιστημίου που περιλαμβάνει τα απαραίτητα για τον ύπνο όπως μάσκα ύπνου, αιθέρια έλαια και τσάι χαμομήλι.

5 Συμπληρώματα για φοιτητές κολλεγίων και πανεπιστημίων

Οι θορυβώδεις συμμαθητές, τα γεύματα της καφετέριας και οι ατελείωτες σπουδές μπορούν να πάρουν φόρο. Μια καθημερινή πολυβιταμίνη είναι σημαντική για την κάλυψη των βασικών αναγκών και άλλα συμπληρώματα μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν. Εδώ είναι τα κορυφαία 5 συμπληρώματα για φοιτητές.

Πραγματική τροφή πολυβιταμίνη: Παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, οι δίαιτες των μαθητών δεν είναι πάντα οι πιο υγιεινές. Συμπληρώστε τα διατροφικά κενά με μια πολυβιταμίνη που προέρχεται από ολόκληρα συστατικά τροφίμων.

Συμπληρώματα Magnesium: Magnesium είναι θαυμάσιο για να βοηθάει στην ευκολία στρες, και έχει και άλλα προνόμια. Υποστηρίζει κυτταρική ενέργεια, υγιή οστά, καλύτερο ύπνο, διάθεση και πολλά άλλα.[5], [6]

Συμπληρώματα ωμέγα-3: Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα προάγουν πολλούς τομείς υγείας, αλλά οι σπουδαστές μπορούν να επωφεληθούν περισσότερο από τα οφέλη ωμέγα-3 που υποστηρίζουν το μυαλό. Οι μελέτες δείχνουν ότι τα συμπληρώματα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εστίασης, της μνήμης και της διάθεσης. [4]

Προβιοτικά Συμπληρώματα

Η πεπτική υγεία επηρεάζει τη συνολική υγεία και την ανοσοποιητική λειτουργία, για να μην αναφέρουμε τις πεπτικές ανησυχίες μπορεί να είναι δυσάρεστες και να αποσπούν την προσοχή. [7] Βοηθήστε να διατηρήσετε το σύστημα του μαθητή σας ισορροπημένο με ένα προβιοτικό για την πεπτική υγεία.

Επίσης, εξετάστε τα προσαρμοστικά βότανα όπως Rhodiola Rosea ή Ashwagandha για να βοηθήσει στη στήριξη της χαλάρωσης, της ηρεμίας και της ευημερίας.

Πριν το παιδί σας να πηγαίνει στο κολέγιο ή στο πανεπιστήμιο, είναι καλή ιδέα να προγραμματίσετε ένα ετήσιο έλεγχο με το γιατρό σας και να συζητήσετε πώς να στηρίξετε τη διατροφική και συναισθηματική υγεία τους.

Υγιείς Επιστροφή στις Σχολικές Συμβουλές

Με τον προγραμματισμό μπροστά μπορείτε να βοηθήσετε να γίνει αυτό το πιο υγιεινό και επιτυχημένο σχολικό έτος ακόμα για παιδιά κάθε ηλικίας. Έχετε τις δικές σας υγιείς πίσω στο σχολείο συμβουλές για να μοιραστείτε; Θα θέλαμε να τους ακούσουμε στα παρακάτω σχόλια.

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, εγγραφείτε Swanson emails να είναι οι πρώτοι που γνωρίζουν τις νέες θέσεις και τις καλύτερες προσφορές μας.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

Υποσημειώσεις & Αναφορές

 1. Το μπλε φως έχει μια σκοτεινή πλευρά: Harvard Health Publishing. (Πρόσβαση 11/06/2017) []
 2. Οι επιδράσεις της αυξημένης πρόσληψης πρωτεϊνών στην πληρότητα: Μια μετα-ανάλυση και οι περιορισμοί της. Εφημερίδα της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. (Πρόσβαση στις 22/2/2018) []
 3. Έλλειψη θρεπτικών ουσιών στο φαγητό σας. WebMD. (Πρόσβαση στις 22/2/2018) []
 4. Τα κορυφαία συστατικά για τη γνώση, την εστίαση και τη διάθεση. ΝΟΥΤΡΑΙδρύματα ΗΠΑ. (Πρόσβαση στις 22/2/2018) [] []
 5. Οι επιδράσεις της συμπλήρωσης Magnesium στο υποκειμενικό άγχος και στο άγχος - Συστηματική ανασκόπηση. Αμερικανική Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής. (Πρόσβαση στις 22/2/2018) [] []
 6. Φύλλο Μαγνησίου για Επαγγελματίες Υγείας. Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. (Πρόσβαση στις 22/2/2018) []
 7. Το έντερο: όπου συναντώνται τα βακτήρια και το ανοσοποιητικό σύστημα. (Πρόσβαση στις 22/2/2018) []

Αφήστε μια απάντηση

Κυρίως μενού

Προτιμήσεις

 • Νόμισμα
 • Γλώσσα
 • Χώρα παράδοσης
 • Τιμές
  Δείξτε τιμές με ή χωρίς αποστολή για να σας βοηθήσουμε να συγκρίνετε μας με άλλους παγκόσμιους ιστότοπους και αγορές. Διαβάστε περισσότερα για μας σελίδα τιμολόγησης.
Κυρίως μενού

Διεθνείς τοποθεσίες