Τα προϊόντα καθαρισμού είναι κακή για τους πνεύμονές σας;

Χρόνος διαβασματός: 2 λεπτά
Τα προϊόντα καθαρισμού είναι κακή για τους πνεύμονές σας;

Τις τελευταίες δεκαετίες, ακούσαμε πολλά για τις παγίδες των μακιγιάζ, των προϊόντων ομορφιάς και των οικιακών προϊόντων καθαρισμού που χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινότητά μας. Έχουμε ανακαλύψει ορισμένα πραγματικά συνηθισμένα συστατικά - όπως το σύνθετο triclosan που ανακαλύφθηκε σε αντιβακτηριακό σαπούνι - μπορεί να έχουν κάποια τρομακτικά καταστρεπτικά αποτελέσματα στην υγεία μας, προκαλώντας το FDA (Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) να εκδώσει προειδοποίηση ενάντια σε αυτή την ένωση.

Η ανάλυση αυτή είναι σημαντική επειδή κατά τη χρήση αυτών των προϊόντων καθαρισμού, επιδράσεις όπως οι επιθέσεις άσθματος είναι καλά μελετημένες, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει στην υγεία μας μακροπρόθεσμα, μόλις τους έχουμε εκτεθεί.

Αυτό που ανακαλύφθηκε θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε δύο φορές για τη χρήση χημικών καθαριστικών. Σε μία περίπτωση, η καταναγκαστική ζωτική ικανότητα (FVC) - ένα μέτρο που χρησιμοποιείται συχνά για την αξιολόγηση της ισχύος και της ικανότητας των πνευμόνων - μειώθηκε ταχύτερα για τις γυναίκες που καθαρίζουν τα σπίτια τους τακτικά.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία αποκάλυψαν μια ταχύτερη μείωση των 4.3 mL / έτος για τις γυναίκες που χρησιμοποίησαν προϊόντα καθαρισμού στο σπίτι, αλλά για τους ανθρώπους που δουλεύουν ως καθαριστικά, ήταν μια συγκλονιστική μείωση 7.1 mL / year γρηγορότερα.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό στην πραγματική ζωή;

Αυτή η μείωση στη λειτουργία των πνευμόνων ήταν σαν 10 έως 20 έτη πακέτων καπνίσματος τσιγάρων. Τα "έτη συσκευασίας" είναι μια φράση που χρησιμοποιούν οι κλινικοί γιατροί για την ποσοτικοποίηση του καπνίσματος και μπορούν να υπολογιστούν πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των πακέτων τσιγάρων που καταναλώνονται καθημερινά με τον αριθμό των ετών που το άτομο έχει καταναλώσει. Επιπλέον, διαπίστωσαν ότι το άσθμα ήταν κοινό.

"Υπογραμμίσαμε ότι τέτοιες ενώσεις, προκαλώντας μόνο μικρή βλάβη στους αεραγωγούς μετά από ημέρες, κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να επιταχύνουν την ταχύτητα της μείωσης της πνευμονικής λειτουργίας που συμβαίνει με την ηλικία"

Η εισπνοή σωματιδίων από προϊόντα καθαρισμού μπορεί να ερεθίσει τους βλεννογόνους στους πνεύμονες και να οδηγήσει σε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αναπνέετε και επίσης να καταστρέψετε τους αεραγωγούς σας. Όταν το θεωρήσετε αυτό, τα αποτελέσματα της μελέτης είναι συγκλονιστικά. Επιπρόσθετα, οι συγγραφείς της μελέτης τόνισαν ότι η χρήση χημικών καθαριστικών δεν είναι απαραίτητη, καθώς το νερό και το σαπούνι είναι εξίσου ισχυρά.

Αφήστε μια απάντηση

Κυρίως μενού

Προτιμήσεις

  • Νόμισμα
  • Γλώσσα
  • Χώρα παράδοσης
  • Τιμές
    Δείξτε τιμές με ή χωρίς αποστολή για να σας βοηθήσουμε να συγκρίνετε μας με άλλους παγκόσμιους ιστότοπους και αγορές. Διαβάστε περισσότερα για μας σελίδα τιμολόγησης.
Κυρίως μενού

Διεθνείς τοποθεσίες