Ο βασικός σας οδηγός για αλεύρια χωρίς γλουτένη

Χρόνος διαβασματός: 7 λεπτά
Ο βασικός σας οδηγός για αλεύρια χωρίς γλουτένη

Η υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής χωρίς γλουτένη δεν σημαίνει να χάσετε τα αγαπημένα σας αρτοσκευάσματα. Είναι πιο εύκολο από ποτέ να βρείτε συνταγές χωρίς γλουτένη για τα πάντα, από το ψωμί και τα muffins έως τα μπισκότα και τη ζύμη πίτσας. Για πολλές συνταγές, είναι τόσο απλό όσο η απλή αλλαγή σε ένα άλευρο χωρίς γλουτένη!

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό αλευριού χωρίς γλουτένη για να μάθετε περισσότερα σχετικά με μερικές από τις πιο δημοφιλείς, χωρίς γλουτένη εναλλακτικές λύσεις στο αλεύρι με βάση το σιτάρι. Έχουμε συμπεριλάβει επίσης μερικές συνταγές χωρίς γλουτένη για να δοκιμάσετε με κάθε αλεύρι, μαζί με γενικές αναλογίες υποκατάστασης για κάθε μία. Αλλά θα πρέπει να διαβάσετε και την ετικέτα του προϊόντος σας για οδηγίες υποκατάστασης, επειδή ορισμένες μάρκες μπορεί να είναι διαφορετικές. Επίσης, κάθε συνταγή είναι μοναδική, οπότε πειραματιστείτε για να βρείτε την τέλεια αναλογία αλευριού χωρίς γλουτένη για τις αγαπημένες σας συνταγές.

χωρίς γλουτένη αφηρημένο διάγραμμα αλεύρων

Αλεύρι αμυγδάλου

Τα αμύγδαλα είναι πηγή υγιών λιπών. Έχουν επίσης σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες υδατάνθρακες. Η ήπια, ξηρή γεύση του αλευριού αμυγδάλου το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για κέικ και μπισκότα.

Το αλεύρι αμυγδάλου γίνεται με άλεση των αμυγδάλων μέχρι μια λεπτή συνοχή. Μπορείτε να κάνετε το αλεύρι αμυγδάλου στο σπίτι παίζοντας αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Αλλά η παλλόμενη είναι το κλειδί γιατί αν συνδυάσετε πάρα πολύ ή πολύ γρήγορα, θα καταλήξετε με το αμύγδαλο βούτυρο αντ 'αυτού.

Το αλεύρι αμυγδάλου μπορεί συνήθως να αντικατασταθεί 1: 1 για αλεύρι σίτου, αν και μερικές συνταγές μπορεί να απαιτούν λίγο περισσότερο αυγό ή συνδετικό υλικό για να το συγκρατήσουν μαζί και μπορεί να θέλετε να μειώσετε λίγο το υγρό. Η χρήση αλεύρου αμυγδάλου οδηγεί συχνά σε ελαφρώς πυκνότερα ψημένα προϊόντα.

Συνταγές για να δοκιμάσετε με αλεύρι αμυγδάλου

Αλεύρι καρύδας

Το αλεύρι καρύδας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι επίσης πηγή υγιή λίπη. Σε σύγκριση με άλλα αλεύρια, το αλεύρι καρύδας έχει επίσης μέτρια υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλό σε υδατάνθρακες. Είναι φτιαγμένο από φρέσκο κρέας καρύδας, το οποίο ξηραίνεται, απολιπαίνεται και αλέθεται σε αλεύρι. Έχει ήπια γεύση καρύδας που μεταμφιέζεται εύκολα με άλλες γεύσεις. Λόγω της διαδικασίας που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αλεύρου καρύδας, δεν δημιουργούνται όλες οι μάρκες ίσες. Διαφορετικές μάρκες μπορούν να αποφέρουν διαφορετικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας την ίδια συνταγή. Έτσι, όταν βρείτε μια επωνυμία που ταιριάζει στις ανάγκες σας — μείνετε σε αυτήν!

Λίγο πηγαίνει πολύ μακριά με αλεύρι καρύδας. Είναι απίστευτα απορροφητικό. Θα χρειαστείτε μια αναλογία 1: 4 για τις περισσότερες συνταγές (δηλαδή, για κάθε φλιτζάνι αλεύρι σιταριού, χρησιμοποιήστε μόνο ¼ φλιτζάνι αλεύρι καρύδας). Ενώ πειραματίζετε με αλεύρι καρύδας στη συνταγή σας, δοκιμάστε να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας κάθε φορά, παρακολουθώντας προσεκτικά τη συνοχή του κτύπου ή της ζύμης.

Αλεύρι καρύδας για να δοκιμάσετε

Swanson 100% οργανικό αλεύρι καρύδας, 454g
Το 100% πιστοποιημένο από το USDA βιολογικό αλεύρι καρύδας παρέχει περισσότερες ίνες από το σιτάρι και είναι ιδανικό για όλες τις ανάγκες σας ψησίματος.

Συνταγές για να δοκιμάσετε με αλεύρι καρύδας

Arrowroot Αλεύρι ή Arrowroot Άμυλο

Σε σχέση με άλλα άμυλα (γλυκιά πατάτα, ελαιόλαδο, μανιόκα), το αραρούτης έχει περισσότερες πρωτεΐνες. Το Arrowroot περιέχει επίσης μέτρια επίπεδα βιταμινών Β, χαλκού, σίδερο και κάλιο. Το αλεύρι και το άμυλο αραβοσίτου είναι το ίδιο προϊόν.

Αυτό το ελαφρύ αλεύρι είναι φτιαγμένο από κονιοποιημένο αραρούτης και χρησιμοποιείται συνήθως όπως θα χρησιμοποιούσατε αραβοσίτου για να παχύνετε σούπες, σάλτσες ή πουτίγκες. Θα πυκνώσει σε μια πιό ζεστή θερμοκρασία, χωρίς να χρειάζεται να φτάσει σε ένα γρήγορο βρασμό. Το άμυλο Arrowroot λειτουργεί καλά για την πάχυνση όξινων σάλτσες ή μαρμελάδες φρούτων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να κάνει το ομαλότερο σπιτικό παγωτό, αφού το αλεύρι αραρούτης θα βοηθήσει στην αποτροπή σχηματισμού μεγάλων κρυστάλλων πάγου. Και αυτό το ευπροσάρμοστο αλεύρι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το ψήσιμο.

Όταν χρησιμοποιείται στη θέση του άμυλου καλαμποκιού, χρησιμοποιήστε σε αναλογία 1: 1 το άμυλο αραβοσίτου στη συνταγή. Ως άλευρο χωρίς γλουτένη, η αναλογία είναι 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρου βάρουρας σε κάθε κουταλιά σούπας αλεύρι. Μπορείτε επίσης να το αναμίξετε με βαρύτερα αλεύρια για λιγότερο πυκνά ψημένα προϊόντα.

Συνταγές με Arrowroot αλεύρι

Αλεύρι ταπιόκας ή άμυλο ταπιόκας

Το αλεύρι της ταπιόκας, που μερικές φορές ονομάζεται άμυλο ταπιόκας, είναι παρόμοιο με το αλεύρι αραρούτης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πυκνωτικό και ως ελαφρύ αλεύρι σε ψησίματα χωρίς γλουτένη. Όπως το αλεύρι αραρούτης, προσδίδει επίσης ελαστική υφή στα ψημένα αγαθά. Είναι επίσης μια μέτρια πηγή σίδερο.

Η ταπιόκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ίδια αναλογία με το αλεύρι βάρουρο (1 κουταλάκι του αλεύρου ταπιόκας για κάθε κουταλιά σούπας αλεύρι ή αν το χρησιμοποιήσετε στη θέση του άμυλου καλαμποκιού κάνετε 2 κουταλάκια του γλυκού για κάθε 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκιού). Το αλεύρι ταπιόκας τείνει να έχει ελαφρώς πιο γλυκιά γεύση από άλλα αλεύρια. Μπορείτε να το αναμίξετε με ένα βαρύτερο άλευρο χωρίς γλουτένη για λιγότερο πυκνά ψημένα προϊόντα και είναι ιδανικό για τραγανά κρούστα και καφετί!

Συνταγές με αλεύρι ταπιόκας

Αλεύρι ρεβιθίου ή αλεύρι Garbanzo

Ρεβίθια, επίσης γνωστά ως φασόλια garbanzo, είναι όσπρια με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, σίδερο και ινών, κάνοντας αυτό μια εξαιρετικά υγιή επιλογή. Το αλεύρι ρεβιθιού προσδίδει μια γλυκιά, πλούσια, ελαφρώς γεύση "beany" στα ψημένα αγαθά, έτσι συχνά λειτουργεί καλύτερα σε αλμυρά πιάτα, αλλά και άλλες γεύσεις όπως η σοκολάτα μάσκα καλά. Αυτό το αλεύρι λειτουργεί πολύ σαν ένα κτύπημα ή για να παχύνει σούπες, σάλτσες ή σάλτσες.

Όταν αντικαθιστάτε το αλεύρι από σιτάρι για σιτάλευρο, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λίγο λιγότερο. Για κάθε φλιτζάνι αλεύρι σιταριού, χρησιμοποιήστε 7/8 φλιτζάνι αλεύρι ρεβιθίου.

Συνταγές με αλεύρι ρεβιθίου

Ρυζάλευρο

Το αλεύρι ρυζιού είναι επίσης μια καλή πηγή ινών. Διατίθεται ως αλεύρι λευκού ρυζιού ή αλεύρι από καστανό ρύζι. Το αλεύρι ρυζιού έχει λεπτή συνοχή και ουδέτερη γεύση, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό υποκατάστατο αλεύρου. Το καστανό αλεύρι ρυζιού έχει μια ελαφρώς πιο γερή γεύση. Το λευκό αλεύρι ρυζιού δημιουργεί μια ελαφριά, λεπτή, σπογγώδη υφή στα ψημένα προϊόντα. Όπως πολλά από τα άλευρα χωρίς γλουτένη που αναφέρθηκαν ήδη, το αλεύρι ρυζιού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως παχυντικός παράγοντας.

Οι διαφορές μεταξύ αλεύρι ρυζιού και αλεύρου σίτου είναι πιο αισθητές στα ψημένα προϊόντα. Για τους περισσότερους άλλους σκοπούς, μπορείτε να αντικαταστήσετε αλεύρι ρυζιού χωρίς να παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά στις συνταγές σας. Όταν το αλεύρι ρυζιού χρησιμοποιείται στο ψήσιμο, είναι συνήθως καλύτερο αναμειγνύεται με άλλα άλευρα χωρίς γλουτένη σε ένα αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το αλεύρι ρυζιού μπορεί να αντικαταστήσει το αλεύρι σίτου σε αναλογία 7/8 φλιτζανιού αλεύρου ρυζιού για κάθε φλιτζάνι αλεύρι σίτου.

Συνταγές με αλεύρι ρυζιού

Αραβοσίτου και αραβοσίτου

Η διαφορά μεταξύ αραβοσίτου και αραβοσίτου είναι ότι το αλεύρι καλαμποκιού αλέθεται λεπτότερα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις της υφής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το cornflour σε μερικές συνταγές που απαιτούν αλεύρι καλαμποκιού σε αναλογία ¾ φλιτζανιού αραβοσίτου σε 1 φλιτζάνι καλαμποκιού.

Το Cornmeal είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη επιλογή χωρίς γλουτένη που χρησιμοποιείται ήδη ευρέως. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κτύπημα, το φούρνο, τις τορτίγλες, τα σιτάρια, το χυλό, το ψωμί και τις τηγανίτες. Το αραβοσιτέλαιο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης μέτριες ποσότητες σίδερο και ψευδάργυρος.

Το αραβοσιτάλευρο χρησιμοποιείται καλύτερα στις συνταγές που το καλούν ειδικά, όπως το cornbread ή τα muffins καλαμποκιού, τα οποία παρουσιάζουν το μοναδικό προφίλ γεύσης και την υφή του αραβοσίτου. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την αντικατάσταση του αραβοσίτου ή του αραβοσίτου για κανονικό αλεύρι σε μια συνταγή, το αραβοσιτέλαιο μπορεί να αντικατασταθεί σε αναλογία 1: 1, αλλά χρησιμοποιήστε μόνο ¾ φλιτζάνι καλαμποκιού για κάθε φλιτζάνι αλεύρι σίτου.

Συνταγές με αλεύρι καλαμποκιού

Συνταγές με αλεύρι καλαμποκιού

Άμυλο πατάτας έναντι αλεύρου πατάτας

Το άμυλο πατάτας και το αλεύρι πατάτας είναι διαφορετικά προϊόντα και τα δύο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά. Για να γίνει πιο συγκεχυμένη η κατάσταση, το άμυλο γεωμήλων χαρακτηρίζεται μερικές φορές ως αλεύρι αμύλου πατάτας. Το άμυλο πατάτας και το αλεύρι αμύλου από πατάτες είναι το ίδιο προϊόν (αναζητήστε τη λέξη «άμυλο») και το αλεύρι από πατάτα είναι διαφορετικό.

Ποιά είναι η διαφορά? Το άμυλο πατάτας παράγεται μόνο με άμυλο από πατάτες. Το αλεύρι πατάτας παρασκευάζεται με το μαγείρεμα και την αφυδάτωση ολόκληρων πατατών και την άλεση σε σκόνη. Το άμυλο πατάτας περιέχει ελάχιστα θρεπτικά συστατικά, το αλεύρι πατάτας περιέχει πολλά από τα ίδια θρεπτικά συστατικά με ολόκληρες πατάτες και αποτελεί πηγή κάλιο, ασβέστιο, φώσφορος και διαιτητικές ίνες.

Και οι δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το ψήσιμο, ανάλογα με τη συνταγή, αλλά μεριμνούν προσεκτικά για το ποια συνταγή απαιτεί η συνταγή σας. Το αλεύρι πατάτας είναι πυκνό και έχει ως αποτέλεσμα σταθερότερα, βαρύτερα ψημένα προϊόντα, ενώ το άμυλο πατάτας είναι καλύτερο για πιο μαλακά τρόφιμα όπως ρολά για δείπνο ή ψωμί σάντουιτς.

Το άμυλο πατάτας μπορεί να αντικατασταθεί με αναλογία ¾ φλιτζανιού ανά 1 φλιτζάνι αλεύρι σίτου. Ή χρησιμοποιήστε 5/8 φλιτζάνι αλεύρι πατάτας για κάθε 1 φλιτζάνι σιτάλευρο στη συνταγή σας.

Συνταγές με άμυλο πατάτας

Συνταγές με πατάτα αλεύρι

Φαγόπυρο αλεύρι

Πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, με σχετικά υψηλές ποσότητες σίδερο, ασβέστιο, magnesium και κάλιο, το αλεύρι του φαγόπυρου έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα για πολλούς ανθρώπους που αποφεύγουν τη γλουτένη. Χρησιμοποιώντας το φαγόπυρο θα προσδώσετε μια γήινη, καρυδιού γεύση. Το αλεύρι του φαγόπυρου είναι αρκετά βαρύ και θα έχει ως αποτέλεσμα πυκνά ψημένα προϊόντα, εκτός αν αναμιγνύεται με ελαφρύτερα αλεύρια.

Το αλεύρι του φαγόπυρου μπορεί να αντικατασταθεί σε αναλογία 1: 1 με αλεύρι σίτου. Δεν αυξάνεται σε θερμοκρασία δωματίου όπως πολλά άλλα αλεύρια. Εάν ψήνετε κάτι που πρέπει να αυξηθεί, προσθέστε λίγο επιπλέον χρόνο στον χρόνο ψησίματος, ώστε να μπορεί να ανέβει στο φούρνο ή στον άρτο. Το αλεύρι του φαγόπυρου είναι επίσης εξαιρετικό για χρήση σε συνδυασμό με άλλα άλευρα χωρίς γλουτένη για κέικ και ψωμί. Η προσθήκη ελαφρύτερων αλεύρων θα καταστήσει τα προϊόντα λιγότερο πυκνά.

Συνταγές με αλεύρι του φαγόπυρου

Όλα τα αλεύρια χωρίς γλουτένη

Πολλοί αρτοποιοί χωρίς γλουτένη επιλέγουν να αναμειγνύουν διάφορα άλευρα χωρίς γλουτένη, μαζί με μερικά άλλα συστατικά, για να πάρουν μια ισορροπημένη εναλλακτική αλεύρι σιταριού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ίδια αναλογία με το κανονικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Εάν είστε έτοιμοι για μια μαγειρική περιπέτεια, ίσως να θέλετε να το δοκιμάσετε στο σπίτι. Μπορείτε να βρείτε πολλές συνταγές για να δοκιμάσετε online και έχουμε συμπεριλάβει ένα παρακάτω από το Μινιμαλιστικό Μπέικερ. Υπάρχουν επίσης αλευρώδη, αλεύρια για όλα τα χρήματα που μπορείτε να αγοράσετε προ-αναμεμειγμένα για να εξοικονομήσετε χρόνο.

Σύνθεση μείγμα αλευριού χωρίς γλουτένη[1]

 • 1 ½ φλιτζάνι καφέ ρύζι αλεύρι
 • ½ φλιτζάνι άμυλο πατάτας
 • ¼ φλιτζάνι άσπρο ρύζι αλεύρι
 • ¼ φλιτζάνι αλεύρι ταπιόκας
 • 1 κουταλάκι του γλυκού κόμμι ξανθάνης (προαιρετικά, για σύνδεση)

Χωρίς γλουτένη, αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Το κόκκινο μύλο του Μπλόκ χωρίς γλουτένη, αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ένα αλεύρι γενικής χρήσης που μπορεί να αντικαταστήσει το αλεύρι σίτου 1: 1. Διαθέτει ένα μείγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη από πατάτες, σόργο, ταπιόκα και φασόλια garbanzo και fava.

Το καλύτερο αλεύρι χωρίς γλουτένη για το ψήσιμο

Υπάρχουν πολλές επιλογές αλευριού χωρίς γλουτένη και το καλύτερο αλεύρι για μια συνταγή μπορεί να μην είναι το καλύτερο για άλλη συνταγή. Έτσι, δοκιμάστε τα καλύτερα αποτελέσματα και δείτε ποιες γεύσεις και συνθέσεις σας αρέσουν περισσότερο, ή ίσως ακόμη και να δοκιμάσετε ένα μείγμα αντικατάστασης χωρίς γλουτένη για αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Μπορείτε να επιλέξετε ελαφριά αλεύρια όπως αλεύρι αραρούτης ή ταπιόκα για αρτοσκευάσματα, ή να πάτε λίγο βαρύτερο για ψωμί με αλεύρι αμυγδάλου ή αλεύρι από φαγόπυρο. Δοκιμάστε τα όλα και δείτε ποια σας αρέσει καλύτερα!

Ποιο είναι το αγαπημένο σας αλεύρι χωρίς γλουτένη; Ποιες συνταγές κάνετε με αλεύρι χωρίς γλουτένη; Θα θέλαμε να τους ακούσουμε στα παρακάτω σχόλια. Εάν είστε νέος στον τρόπο ζωής χωρίς γλουτένη, μπορεί να σας αρέσει Συμβουλές για να πάτε χωρίς γλουτένη. Επιπλέον, ελέγξτε Καταπληκτικά Βιταμίνες Αλφάβητου: Οι Έξι Βιταμίνες πρέπει να ξέρετε για να μάθετε για τις βασικές βιταμίνες για καθημερινή ευεξία.

Η φιλοσοφία μας είναι ότι πρέπει να φροντίζετε το σώμα σας επειδή είναι το μόνο μόνιμο σπίτι που έχετε. Είναι αυτό που την ενέπνευσε να ακολουθήσει μια σταδιοδρομία στη διατροφή και, τελικά, την οδήγησε Swanson Υγεία.

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

(ενημέρωση 7/31/2018, αρχικά δημοσιευθείσα στις 8/12/2015)

Υποσημειώσεις & Αναφορές

 1. DIY αλεύρι χωρίς γλουτένη. Μινιμαλιστικό Μπέικερ. []

Αφήστε μια απάντηση

Κυρίως μενού

Προτιμήσεις

 • Νόμισμα
 • Γλώσσα
 • Χώρα παράδοσης
 • Τιμές
  Δείξτε τιμές με ή χωρίς αποστολή για να σας βοηθήσουμε να συγκρίνετε μας με άλλους παγκόσμιους ιστότοπους και αγορές. Διαβάστε περισσότερα για μας σελίδα τιμολόγησης.
Κυρίως μενού

Διεθνείς τοποθεσίες